Principiul temperării miezului de beton se bazează pe utilizarea acumulării căldurii în masa elementelor de construcţie. Acest principiu sprijină comportamentul de stocare al elementelor masive de beton prin folosirea ţevilor prin care circula apa rece(pentru racirea incaperilor), respectiv de apa caldă(pentru incalzirea acestora). Acest fapt permite ca instalaţia de răcire şi încălzire să fie executată la preţuri mai mici,deoarece nu mai este nevoie de corpuri statice radiante,insasi cladirea comportandu-se ca un corp static, conferind un confort termic ideal cerinţelor omului.Deasemenea,temperatura agentului termic vehiculat de aceste instalatii pe perioada de incalzire este scazuta(sub 30 grade Celsius),temperatura care poare fi obtinuta relativ usor pe perioada de iarna,utilizand surse de energii regenerabile.

Pusă în evidenţă prin rentabilitatea sa, temperarea miezului de beton este tendinţa actuală în domeniul tehnicii de climatizare.

Investiţia mică,costurile de operare reduse si randamentul ridicat sunt principalele valori ale sistemului de temperare a miezului de beton.Prin utilizarea lui se obţine un înalt nivel de confort, iar siguranţa instalaţiei este asigurată datorită utilizării materialelor si echipamentelor de calitate.